Öt húsfajta, melytől fiatalabb és egészségesebb lesz

Például a bárányhúsnak magas a fehérjetartalma, amely fontos szerepet játszik az öregedő sejtek regenerálódásában.

null

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Íme 5 húsfajta, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.

Bárány steak
Fotó: Pixabay

Bárány az egészséges szívért és szemért

A bárányhúsnak magas a fehérjetartalma, amely fontos szerepet játszik az öregedő sejtek regenerálódásában. Gazdag B-vitamin forrás, többek között B12-vitamint találunk benne, amely az egészséges szív szempontjából fontos. A bárányban található szelén megvédi a szemet a betegségektől, a szívet az izomkárosodástól. A bárány egyben kénforrás is, segít az erős haj és köröm megőrzésében.

A hering fontos öregedésgátló étel

Magas omega-3-zsírsav-tartalmának köszönhetően a hering rendkívül hatékony gyulladásgátló, így megelőzi és enyhíti a gyulladásos tüneteket, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, megóvja az emlékezőtehetséget. A fehérjében gazdag élelmiszer tartalmaz még sok vitamint – zsírban oldódó A-, D- és E-vitamint, valamint vízben oldódó B-vitaminokat.

A csirke megelőzi a ráncok kialakulását

A csirke remek fehérjeforrás, így hozzájárul a szervezet sejtjeinek növekedéséhez és regenerálódásához, és ha levesszük a bőrét, a zsírtartalma is csekély. A nagy szeléntartalomnak köszönhetően megelőzi a ráncok kialakulását és segít megőrizni a ragyogó hajat. A csirke tartalmaz még vasat és cinket, amelyekkel az energiaszintet növeli és az immunrendszert erősíti. A csirkemell elsősorban B6-vitaminban gazdag, amely megvédi a szívet.

Lazac a szép bőrért és hajért

A lazac a legjobb omega-3-zsírsav-forrás húsfajta a természetben, főleg egyedülálló dokozahexaénsav-forrás is. E zsírsavak arról ismeretesek, hogy csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek esélyét. Emellett hatékonyan tartják fiatalon a bőrt és a hajat. Az esszenciális zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, ez hasznos az ízületi gyulladások esetében. A dokozahexaénsav különösen fontos az agy és az idegrendszer szempontjából, hiszen a memória működését is serkenti.

A marhahús növeli az oxigénszintet a vérben

A marhahús remek proteinforrás, nagy a B-vitamin-tartalma is, többek között a B12-vitaminé, amely megakadályozza a kimerültséget és a memória elvesztését. Gazdag vasban, amely a vérszegénységet és a korai hajhullást tartja távol.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.