A Mindmegette magazin bemutatja, hogyan készítsen egy tökéletes sült céklalevest kéksajtos pirítóssal, ami nem csak a lelkünket, de a testünket, és nem utolsósorban az ízlelőbimbóinkat is kényezteti.
A Mindmegette magazin bemutatja, hogyan készítsen egy tökéletes sült céklalevest kéksajtos pirítóssal, ami nem csak a lelkünket, de a testünket, és nem utolsósorban az ízlelőbimbóinkat is kényezteti.
Ha figyelmesen követi az instrukciókat, akkor hamar rá fog jönni; ez egy pofon egyszerű étel, na és persze egészséges is, ráadásul az ünnepi asztalon is simán megállja a helyét.
A sült céklalevest így készítheti el:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsibe tesszük a céklát, a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük 150 ml vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjük. Ezután fóliával letakarjuk, és addig sütjük amíg a cékla puha nem lesz. Ez durván 75 perc sütési időt jelent a megadott hőfokon.
Ha a cékla megpuhult, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Ezután felforraljuk az egészet. Ha szükséges, öntsük fel egy kevés vízzel, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor ezzel elkészültünk, megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Keverjük el jól.
A kenyereket megpirítjuk, majd mindegyikre kéksajtot pakolunk ízlés szerint. Megszórjuk a dióval és a friss kakukkfűvel, aztán sütőbe tesszük addig, amíg a sajt rá nem olvad.
A levest a pirítóssal a tetején tálaljuk.
Miért érdemes céklalevet fogyasztani minden nap?
A cékla megosztja az embereket: egyesek imádják, mások ki nem állhatják. Ennek ellenére a cékla megkapta a szuperétel címet, és már kutatók is bebizonyították, hogy a zöldség és a belőle készült zöldséglé milyen jótékony az egészség szempontjából – írta korábban az Origo.
1. Alacsony kalóriatartalmú, így kiváló választás egy diétában. Például készíthetünk belőle turmixot reggelire. Elegendő tápanyagot és energiát ad.
2. Segíthet csökkenteni a vérnyomást a benne lévő nitrátok miatt.
3. Jó káliumforrás, így támogatja az idegek és izmok működését.
4. Sok betalain van benne, amely egy antioxidáns. Hozzájárul az általános egészség fenntartásához.
5. Betaintartalmának köszönhetően segíthet megvédeni a májat a toxinoktól, továbbá növényi vegyületei csökkenthetik a koleszterinszintet.
6. Kiváló ásványianyag-forrás: vasat, magnéziumot, mangánt, nátriumot, cinket, rezet és szelént is tartalmaz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.