Óriási tévhit, hogy ha fogyni szeretnél, nem ehetsz tésztaételeket! A titok az időzítésben és a mennyiségben rejlik, és abban, hogy hogyan készíted el – írja a Mindmegette.
Óriási tévhit, hogy ha fogyni szeretnél, nem ehetsz tésztaételeket! A titok az időzítésben és a mennyiségben rejlik, és abban, hogy hogyan készíted el – írja a Mindmegette.
A napi tésztabeviteled ne haladja meg a 80 g-ot. A tésztaételeket ebédre fogyaszd. Este inkább válasszon némi sovány húsfélét friss salátával, sok zöldséggel.
A tésztafajták közül ne a tojásosakat keresd, hanem a teljes kiőrlésű vagy a durumlisztből készült változatokat.
A tésztaételek sokszor elképzelhetetlenek sajt nélkül, a zsíros fajtákat viszont érdemes kerülni! A pizzamozzarella alacsony zsírtartalmú, mégis finom, úgyhogy lehetőleg ezt válaszd. Ha mégis az erőteljesebb ízű parmezánra vágynál, 1 csapott evőkanálnyinál többet ne szórj az ételre!
Fotó: unsplash
Minél több zöldséggel kombinálod a tésztaételt , annál egészségesebb lesz! A jól bevált paradicsom mellett bátran használj például kínai kelt, kelbimbót, brokkolit, bébirépát, paprikát, hagymát , zöldbabot vagy bármelyiket a kedvenc zöldségeid közül!
Ne fukarkodj a friss zöld fűszerekkel ! Az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyemzöld különösen finom a tésztaételekhez.
A bolti töltött tésztákkal légy óvatos, mert igen magas lehet a kalóriatartalmuk. Mindig alaposan olvasd el a tájékoztatót, és ezeket az ételféleségeket inkább levesbetétként (pl. a paradicsomleveshez) és kis mennyiségben fogyaszd!
1. nap
Reggeli: Szeleteljünk fel 50 g mozzarellát és 1 db paradicsomot, csepegtessünk rá ½ ek olívaolajat, borsozzuk meg, és fogyasszuk el 2-3 szem korpás keksszel.
Ebéd: Zöldséges tésztasaláta (1 személyre)
Párojunk meg 80 g brokkolirózsát 250 ml zöldségleves-alaplében, majd csepegtessük le. A levesből 50 ml-nyit fogjunk fel. Kockázzunk fel 50 g főtt sonkát. Karikázzunk fel 1 szál újhagymát. Csepegtessünk le 30 g konzerv-bébikukoricát. Sós vízben főzzünk ki 50 g teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, majd szűrjük le. A félretett zöldséglevest forraljuk fel, és kézi habverővel keverjünk hozzá 1-1 ek balzsamecetet és olívaolajat. Cseppnyi mézzel, némi frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A tésztát egy tálban forgassuk össze a zöldségekkel, majd a dresszinggel.
Energiatartalom: 300 kcal
Vacsora: Vegyes saláta tonhallal
A teljes cikk, benne a második mintanap leírásával ITT olvasható el.
15 húsmentes tészta, ami nem csak a vegák kedvence
Imádjuk a tésztát. Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható. Ezúttal 15 olyan húsmentes tészta receptjét mutatja meg a Mindmegette, ami húsmentes, ám mégis nagyon finom és laktató.
A cikk ITT olvasható el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.