Amerikai palacsinta banánnal és mandulaliszttel

Sokszínűen ízesíthető, vastag tésztájú finomság, mely könnyen válhat minden édesszájú kedvenc reggelijévé.

null

Nálunk a gyerekek egyik kedvence az amerikai palacsinta, így néha, szombat reggelenként meg szoktam őket lepni egy nagyobb adaggal. Nemrég azonban ott aludt Emmánál egy cöliákiás barátnője, így tudtam, hogy a hagyományos változat kilőve – írja a Mindmegette oldalán Déri Szilvia (Házisáfrány).

A csajok amúgy is tinik már, így nyitottak mindenre, ami egészségesen „trendi”. Úgy döntöttem tehát, hogy hagyományos amerikai palacsinta felől elindulok a banános palacsinta irányába, hiszen akadt a konyhapulton pár megbarnult, mézédes banán is, így ez a verzió szinte kínálta magát. Gluténmentes liszt nem volt itthon, maradt viszont a karácsonyi sütéshez vett mandulalisztből egy kevés így gondoltam egy merészet, és beleöntöttem a tésztába. A végeredmény egy tartalmas, izgalmas ízű, egészséges palacsinta lett, amivel mindössze 15 percet kellett foglalkoznom! A gyerekeknek pedig annyira bejött, hogy a következő hétvégén már mindenki ezt követelte a hagyományos, lisztes változat helyett!

Az amerikai palacsinta sokszínűen ízesíthető, vastag tésztájú finomság, mely könnyen válhat minden édesszájú kedvenc reggelijévé
Fotó: unsplash

HOZZÁVALÓK:

6 db 10 cm átmérőjű palacsintához (ennyi 3 felnőttnek vagy 2 tininek elég, így sokszorozd az adagot, bátran!)

  • 3 nagyobb, túlérett banán
  • 2 tojás
  • 50 g mandulaliszt
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 20 g olvasztott vaj (vagy laktózmentes változathoz 1 ek olaj)
  • csipet só
  • opcionálisan: ½ tk fahéj, 1 csomag vanílián cukor, 50 g étcsoki, felkockázva
  • olaj a sütéshez
  • juharszirup és áfonya a tálaláshoz
  • ELKÉSZÍTÉS:

  • Keverd egy tálban a mandulaliszthez a sütőport, szódabikarbónát és a sót. Ha tennél bele fahéjat vagy vaníliát, azt is most tedd.
  • Nyomkodd villával szét banánt.
  • Keverd habverővel a banánhoz a tojásokat, a zsiradékot, majd fokozatosan a mandulalisztet. Ha tennél bele csokidarabokat, azt a végén, óvatosan keverd bele.
  • Melegíts egy vastag fenekű serpenyőt közepesen melegre.
  • Olajozd enyhén meg, majd tégy bele egymáshoz nem túl közel 60-60 ml-nyi palacsintatésztát.
  • Süsd az egyik oldalát addig, míg aranybarna nem lesz, majd fordítsd a palacsintákat át, és süsd ugyan így a másik oldalát is.
  • Tálald azonnal, áfonyával és juharsziruppal.
  • Az eredeti cikk ITT érhető el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.