Mindmegette húsiskola – A tökéletesen szaftos csontos csirkemell

Ha kíváncsi arra, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, akkor jó helyen jár.

null

A legelső részében Mészáros Balázs egy különleges tyúkhúslevessel készült, aztán megtudhattuk, hogyan lesz tökéles a csirkemáj, de a ropogós, csípős csirkeszárny titkaiba, és a csirkepörkölt fortélyaiba is bepillantást nyerhettünk. Szó esett továbbá a zöldfűszeres pulykamellről és a tökéletes pulykafasírtról is, videosorozatunk hetedik részében pedig a sült csontos csirkemell kerül terítékre. Jó ha figyel, hiszen ez a finomság is akár a hétvégi családi ebédek egyik fénypontja ehet. IDE kattintva csatlakozhat a Mindmegette Húsiskolájához!

Hozzávalók:

  • 2 db csontos csirkemell
  • barna cukor
  • olívaolaj
  • 1,5 dkg friss gyömbér
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek édes chiliszósz
  • 1 adag presszókávé
  • 1 db lime
  • 2 ek méz
  • Elkészítés:

  • A csontos csirkemellet a csont mentén bevágjuk a mell alsó felén, de rajta hagyjuk a csonton.
  • 2 liter vízhez hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot és 4 evőkanál sót, majd jól elkeverjük benne.
  • A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, majd a vízhez adjuk.
  • A csirkemelleket beletesszük egy tálba és a fűszeres vízzel leöntjük úgy, hogy szépen ellepje azt, majd 12 órára a hűtőbe tesszük.
  • Az idő letelte után a vízes pácból kivesszük, a chilit feldaraboljuk, majd mozsárban a lime levével és a szójával elkrémesítjük.
  • Az így kapott chilikrémet a presszó kávéval, a mézzel és egy kevés olívaolajjal kenhető állagúra keverjük.
  • Megkenjük vele a csirkemelleinket, aztán vagy azonnal sütjük, vagy hűtőben tároljuk. Akár még 2-3 napig is eláll.
  • 180 fokra előmelegített sütőben fedés nélkül 35 perc alatt készre sütjük.
  •  

    Korábbi cikkünkben, a Mindmegette húsiskola korábbi részében a pulykafasírtot mutattuk be. Mindmegette húsiskola: Így készül a pulykafasírt + videó. Mészáros Balázs most azt mutatja meg, hogy készíthetnek pulykafasírtot cordon bleu ízesítéssel.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.