Mindmegette húsiskola: Így készül a pulykafasírt + videó

Ha ön is így készíti, akkor biztos, hogy tökéletes lesz ez a sonkás-sajtos pulykafasírt.

null

Fogadja meg Mészáros Balázs tanácsait, és kövesse nyomon a receptvideóban hallottakat, így biztos, hogy tökéletes lesz az ön sonkás-sajtos pulykafasírtja is.

PULYKAFASÍRT CORDON BLEU ÍZESÍTÉSSEL

HOZZÁVALÓK

30 dkg pulykamell vagy pulykacomb, 8 dkg cheddar sajt, 8 dkg füstölt, főtt sonka, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál zsír, 1 db szikkadt zsemle, 0.5 dl tej, 1 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez: zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS

A pulykacombot megtisztítjuk, felcsíkozzuk, ledaráljuk.

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron megdinszteljük a vörös hagymát, majd a végén a fokhagymát is. Lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikát adunk hozzá.

A zsemlét a tejben megáztatjuk, majd kézzel elpépesítjük.

Ha a Mindmegette receptje alapján készíti, tökéletes lesz ez a pulykafasírt
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

A darálthúst megsózzuk, megborsozzuk és a dinsztelt hagymánkkal, a tojással, az áztatott zsemlével alaposan összedolgozzuk.

A cheddar sajtot és a sonkát nagyobb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a fasírt mixhez.

Kiadagoljuk a fasírtot, meghempergetjük a morzsában és megsütjük a zsírban.

Az eredeti cikk IDE, míg a recept IDE kattintva érhető el.

Mindmegette húsiskola – Zöldfűszeres pulykamell

Most egy igazi profit faragunk mindenkiből a Mindmegette Húsiskolában – írja a Mindmegette.hu. Szaftosan az igazi! Megmutatjuk, hogyan nem szárad ki a zöldfűszeres pulykamell. A legelső részben Mészáros Balázs egy különleges tyúkhúslevessel készült, aztán megtudhattuk, hogyan lesz tökéles a csirkemáj, de a ropogós, csípős csirkeszárny titkaiba, és a csirkepörkölt fortélyaiba is bepillantást nyerhettünk. Videosorozatunk ötödik részében egy pofonegyszerű kaja érkezik, amit mégis sokan elszúrnak. Ez nem más, mint a zöldfűszeres pulykamell. Jó ha figyel, hiszen ez a finomság akár a hétvégi családi ebédek egyik fénypontja is lehet. Ugye nem akarja, hogy száraz legyen? Akkor csatlakozzon a Mindmegette Húsiskolájához!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.