időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Csirkés-fetás tésztasaláta mustáros szósszal leöntve

Forrás: Mindmegette
2021.04.28. 11:31
borítókép

Ez az a tésztasaláta, amiből mindenki repetázni fog. A végeredmény egyszerűen zseniális!

Ez a villámgyors csirkés-fetás tésztasaláta különösen mindenki kedvence lesz, hiszen erre senki sem mondhatja, hogy nem elég laktató: sült csirkemellel, pirított baconnel, feta sajttal és friss zöldségekkel turbóztuk fel, amit mustáros-vörösborecetes szósszal öntöttünk nyakon. A végeredmény egyszerűen zseniális – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK

A salátához:

  • 50 dkg fusilli tészta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 tk fokhagyma-granulátum
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 30 dkg friss spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • 2 ek friss kapor
  • A dresszinghez:

  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3 ek vörösborecet
  • 1/2 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • bors
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a tésztát.
  • A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, majd közepes lángon oldalanként 8-8 perc alatt megsütjük az olajon. Ezután 10 percig pihentetjük, majd felkockázzuk.
  • A bacont ropogósra sütjük a visszamaradt zsiradékban, majd ha kihűlt, felaprítjuk.
  • A dresszinghez összekeverjük az olívaolajat, a vörösborecetet, a fűszerkeveréket, az áttört fokhagymát és a mustárt, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  • Végül egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a csirkemellkockákat, a bacont, a felezett koktélparadicsomot, a spenótot, a morzsolt fetát, a finomra vágott hagymát és a kaprot, majd leöntjük a dresszinggel.
  • A csirkés-fetás tésztasaláta elkészítéséről szóló eredeti cikk elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben egy hidegen tálalható joghurtos eperkrémlevest mutattunk be, amely ráadásul villámgyorsan elkészíthető. Csupán húsz perc alatt összedobható, eperfagyival tálalva pedig nem mindennapi fogás.