Hízásra abban az esetben számíthatunk, hogyha több kalóriát tudunk bevinni a szervezetünkbe, mint amennyit felhasználunk egy nap során. Ez naponta 500 kcal körüli érték legyen, főként energiagazdag élelmiszereket nézve.
Hízásra abban az esetben számíthatunk, hogyha több kalóriát tudunk bevinni a szervezetünkbe, mint amennyit felhasználunk egy nap során. Ez naponta 500 kcal körüli érték legyen, főként energiagazdag élelmiszereket nézve.
Ha nehezünkre esik az étkezési szokásaink megváltoztatása, úgy egyéni dietetikus tanácsait is kikérhetjük. Erre manapság már az interneten is lehetőségünk nyílik, ékes példája ennek a Qjob.hu szakemberkereső portálja, ahol személyi edzőtől kezdve – tréneren át a dietetikusig bezárólag bárkit lehetőségünk van találni, egy gyors hirdetésfeladást követően, ahol megfogalmazhatjuk, hogy mit is szeretnénk megvalósítani a szakemberünk segítségével.
Mint azt már említettük, az egyik fő hangsúly az energiagazdag ételekben és a kiegyensúlyozott táplálkozásban rejlik.
Ez viszont nem összekeverendő a sütemények, csokoládék fogyasztásával, hiszen a cél, hogy inkább értékes, egészséges alapanyagokat szőjünk bele az étrendünkbe, melyek magas kalóriaértékkel bírnak.
Leveseinket, szószainkat számos tejtermékekkel, olajokkal gazdagíthatjuk, akár tejszínnel, tejföllel vagy éppen olívaolajjal. Ha kenyeret eszünk, mindig kenjük meg jó vastagon, feltétként pedig vastag szeletekre vágott sajtot vagy pestót is rakhatunk.
A salátát kedvelők táborának sem kell kétségbe esniük, gyorsan felturbózhatják kedvenc csemegéjüket magvakkal, sajt- vagy éppen zsemlekockákkal. A fűszernövények nem csak változatos ízvilágúvá tehetik az étrendünket, de serkentik is az étvágyat, míg a túl zsíros ételekkel pedig éppen az ellenkezőjét érjük el. Súlygyarapodás célkitűzése esetén kerülendő a túl kevés kalóriát tartalmazó gyümölcsök, zöldségek fogyasztása.
A nagyobb súlytömeg elérését segíti az izom növelése is.
Az izomtömeg növelése során az étrendünk jó minőségű, magas biológiai értékű fehérjéket kell tartalmazzon, ahogyan minden főétkezésünk során célunk elérését segíti az állati eredetű fehérjeforrások fogyasztása is: sovány húsok, halak, sajtok, túrók és a tojások.
A teljes cikk ITT érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.