Az újkrumpli nemcsak finom és egészséges, hanem a fogyókúrában is segíthet – írja a Mindmegette.hu.
Az újkrumpli nemcsak finom és egészséges, hanem a fogyókúrában is segíthet – írja a Mindmegette.hu.
Az újkrumpli összevetői hozzásegítik az embert ahhoz, hogy egészségesebb és fittebb legyen. Ez a remek zöldség ugyanis könnyen emészthető szénhidrátot, rostokat és kétszer annyi B1-vitamint tartalmaz, mint a téli burgonya. Szezonja áprilistól júliusig tart. Megvásárlása után érdemes néhány napon belül felhasználni, és addig is száraz, sötét helyen tárolni.
Mivel az újburgonya víztartalma magas, nem érdemes bő olajban kisütni. Inkább alapos tisztítás és mosás után forró sütőben, kevés olívaolajjal lecsepegtetve és különböző fűszerekkel megszórva süsse meg. Nagyon finom a belőle készült petrezselymes burgonya, friss mentával, korianderrel és kakukkfűvel megszórva. A párolt újburgonya ezenkívül citromos-olívaolajos öntettel átkevert friss salátával is nagyon finom. (Mivel igen magas a víztartalma, nem is szükséges főzni, párolással is nagyon gyorsan elkészül, és igazán finom lesz!)
Az eredeti cikket és recepteket IDE kattintva talál!
A borítókép illusztráció
Ételek, amelyek nem olyan egészségesek, mint gondolnánk
Néhányunknak erős bűntudatunk van, ha megeszünk egy zacskó chipset, egy nagyobb szelet süteményt vagy ha gyorsétteremben ebédelünk – de nem biztos, hogy csak a zsíros hamburger vagy a krumpliszirom az, ami egészségtelen. Számos olyan kevésbé egészséges étel létezik, amelyek a hangzatos szlogenek mögé bújtatva épp lyan károsak lehetnek, mintha egy klasszikusan lelkiismeret-furdalást okozó ételt választanánk délutáni nasinak. Főleg nagy mennyiségben!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.