Sokan szinte bármire képesek azért, hogy ledobjanak pár pluszkilót, és még a legőrültebb diétákat is bevállalják a gyors siker érdekében. Ezek a fogyókúrák azonban nemcsak bizarr, de veszélyes is – írja a Mindmegette.hu.
Sokan szinte bármire képesek azért, hogy ledobjanak pár pluszkilót, és még a legőrültebb diétákat is bevállalják a gyors siker érdekében. Ezek a fogyókúrák azonban nemcsak bizarr, de veszélyes is – írja a Mindmegette.hu.
Agyag diéta
A diéta lényege, hogy egy pohár vízbe egy kevés agyagot kell keverni, ugyanis ez állítólag kitisztítja az emésztőrendszert és csökkenti az étvágyat. Elég bizarrul hangzik, ugye? Pedig a diéta eléggé elterjedt, többek között a Csillagainkban a hiba sztárja, Shailene Woodley is kipróbálta. Azonban kimutatták, hogy az agyagban arzén is található, ami a szervezeted jutva mérgező is lehet, szóval semmiképp ne kísérletezzen ezzel a módszerrel!
Féreg diéta
Nagyon durván hangzik, de rengetegen képesek lenyelni egy szalagférget azért, hogy fogyjanak. A gazdaszervezet ugyanis hamar megszabadul néhány kilótól, de nem azért, mert a parazita felgyorsítja a zsírégetést, hanem azért, mert hatalmas mennyiségű táplálékot szív el a test elől. De nem csak a szénhidráttal táplálkozik, hanem értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal is, melyekre nagy szüksége lenne a szervezetnek, ezért nagyon veszélyes. A féregdiéta kipróbálása akár az életébe is kerülhet!
Csipkerózsika diéta
A diéta első hallásra nagyon csábítóan hangzik, ugyanis a lényege, hogy rengeteget aludj. Hiszen amíg szundikálsz, addig biztos, hogy nem eszel. A fogyókúra követői azonban altatókat és nyugtatókat szednek, hogy minél kevesebb időt töltsenek ébren, és akár naponta 20 órát is képesek aludni a lapos has érdekében. Ez viszont a szakértők szerint nagyon veszélyes, ugyanis ha rendszeresen szednek altatókat, előfordulhat, hogy egyszer csak nem ébrednek fel többé.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Ezt rontják el a magyarok a csirkehús előkészítésénél
Egy friss kutatásban hat európai ország 87 háztartásában vizsgálták az alkalmazott konyhai gyakorlatok és a kórokozók terjedésének összefüggéseit a szakemberek. Ebből kiderült, hogy a magyarok egy dolgot rosszul csinálnak a csirkehús előkészítse során.
Hatalmas a különbség több európai ország háztartásainál a konyhai higiénia és egyes káros mikrobák előfordulása között – derült ki a SafeConsume elnevezésű Horizont 2020 projekt legújabb tanulmányából, amelynek összeállításában a Nébih kutatói is részt vettek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.