A grízes túrós egy igazi pénztárcabarát sütemény. Nincs benne semmi bonyodalom, ám egyszerűségének ellenére is csodafinom. Minél előbb süsse meg ezt a süteményt, és készüljön fel arra, hogy sokszor kell még elkészítenie, annyira fogja szeretni.
A grízes túrós egy igazi pénztárcabarát sütemény. Nincs benne semmi bonyodalom, ám egyszerűségének ellenére is csodafinom. Minél előbb süsse meg ezt a süteményt, és készüljön fel arra, hogy sokszor kell még elkészítenie, annyira fogja szeretni.
Tipp: Miután grízes túrós elkészült, mindenképpen várja meg, amíg kihűl, majd csak utána szeletelje és szórja meg porcukorral.
Hozzávalók
5 db tojás. 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg búzadara, 25 dkg túró, 20 dkg tejföl, 1 db citrom, porcukor a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egy nagyobb tálban kikeverjük a kétféle cukorral, a darával, a túróval és a tejföllel. A citromot megmossuk, a héját vékonyan a tálba reszeljük. Beleforgatjuk a masszába, majd félretesszük 20 percre. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, aztán ezt is a masszába forgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt 20 × 30 cm-es tepsibe simítsuk a túrós masszát. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Ezután felszeleteljük, és egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.