Nem hajlandó több húsételt készíteni az egyik leghíresebb étterem séfje

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy áttér a kizárólag növényi alapú ételek készítésére.

null

A manhattani, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje,

Daniel Humm az étterem honlapján azzal érvelt, hogy „a modern élelmiszerrendszer egyszerűen fenntarthatatlan”.

Az étterem a koronavírus-járvány miatt zárva volt, de most, mikor nyitásra készül, valószínűleg sok pártfogója és törzsvendége, akik híres amerikai konyhája miatt jártak oda, meglepődnek majd a változáson – írta a The Gaurdian online kiadása.

Eleven Madison Park Étterem
Fotó: FLICKR

Humm úgy fogalmazott: a pandémia után nem tudják ugyanúgy folytatni, mint előtte.

„Úgy döntöttünk, hogy növényi alapú menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati eredetű termékeket – minden étel zöldségekből készül, mind a földön termőkből, mind a tengerből, valamint gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, gabonafélékből és még sok minden másból”

– írta a séf.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Így lesz sokkal könnyebb hús nélkül élni!

A vegetáriánus étkezés szerencsére régóta nem jelent egyet a rántott sajttal és sült krumplival: az Upfield szakértője most segít, hogy könnyebben átálljunk az egészséges, növényi alapú étrendre.

A hús nélkül történő táplálkozás hazánkban is egyre népszerűbb, vannak, akik a 40 napos böjt miatt, sokan egészségügyi okokból, mások fenntarthatósági szempontokból kezdenek nyitni a vegetáriánus étrend felé, azonban a zsírban és húsokban gazdag magyaros ételek között sokszor nehéz boldogulni. Ehhez kapunk most egy kis segítséget – írja a mindmegette.hu.

Kis lépések

Sokan ott rontják el az életmódváltást, amikor nagyon drasztikus változtatásokat akarnak egyik napról a másikra bevezetni. Kezdjük kis lépésekben, nem kell az egész heti menünek növényi alapúnak lennie, elég, ha kezdetben csökkentjük az állati eredetű élelmiszerek mennyiségét, vagy éppen a tejtermékeket helyettesítjük, például vaj helyett növényi alapú margarint használunk. Jó megoldás lehet, ha a hússal készült ételek egy részét zöldségre cseréljük, például kipróbálhatjuk a fasírtot reszelt répával vagy cukkinivel. Az így készült változatok íze hasonló lesz, mint az eredeti verziónak és egy kis lépéssel előrébb visz a növényi alapú étrend irányába.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.