Így készül a legfinomabb foszlós fonott kalács + videó

Péksuli Szabival: Meggyes, lime-os ricottatöltelékes, a tetején mandulaforgáccsal hintett verzió.

null

Szabadfi Szabi, a pék ezúttal egy isteni finom, fonott, vagyis ostoros kalács recepetet hozott nekünk, amit egy meggyes, lime-os ricottatöltelékkel turbózott fel, a tetejét pedig mandulaforgáccsal hintette meg. Vegyünk egy mély levegőt, ugorjunk neki, mert bár nem egy villámrecept, de minden fáradtságot megér ez a foszlós fonott csodakalács – de mindenek előtt, nézze meg a videót, hogy tökéletesen sikerüljön – olvasható a javaslat a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK:

  • 70 dkg búzaliszt (BL55)
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 0,8 dkg só
  • A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1 ek tej
  • A tetejére:

  • 3 dkg szeletelt mandula
  • A töltelékhez:

  • 50 dkg ricotta
  • 20 dkg aszalt meggy
  • 1 db lime héja
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk vaníliakivonat
  • A foszlós fonott kalács elkészítésének menetéhez nézze meg a videót!

    Az eredeti cikk elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a kalácsfonás elsőre bonyolultnak tűnhet, ám olyan ez, mint a biciklizés, ha egyszer ráérzünk... Kalácsfonás kezdőknek – Bárkinek sikerülhet.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.