Így nem lesz zavaros a kovászos uborka leve

A Mindmegette új sorozatában az olvasók jól bevált konyhai praktikáiból szemezgethetünk.

null

Ha önt is zavarja, hogy a házilag készített kovászos uborka leve zavaros a kaportól és a kenyértől, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ez könnyedén megelőzhető – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezzük be az üvegbe. Így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhetjük őket, ha elkészültünk vele.

Kovászos uborka Kapolcson. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzávalók

(1,5 literes üveghez)

  • 1,5 ek só
  • 1 l csapvíz
  • 1 csokor kapor
  • 1 kg kovászolni való uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • kenyér
  • Elkészítés

  • A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
  • A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. (Sűrű szövésű anyagban!)
  • Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
  • A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között.
  • A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. (Sűrű szövésű anyagban!)
  • Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.
  • A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. (Sűrű szövésű anyagban!)
  • A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.
  • Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a csirkeszárnyat mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Imádjuk a csontról lerágcsálni az édes-sós, ropogós, ragacsos sült csirkeszárny, és még azt se bánjuk, hogy utána körömkefével kell súrolni a kezünket, hiszen a szárnyat nem lehet evőeszközzel enni: Az eredeti amerikai ragacsos csirkeszárny.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.