Mennyei rebarbarás süti tejfölös piskótával + videó

Aki nem kóstolta a rebarbarát, azért, aki igen, annak azért nem érdemes kihagynia ezt a desszertet.

null

Mészáros Balázs a Mindmegette konyhájában most mennyei, omlós rebarbarás süti készítését mutatja be, amit rebarbara raguval is nyakon öntött. Ha még nem kóstolták a rebarbarát, azért, ha már igen, akkor pedig azért nem érdemes kihagyni ezt a pofonegyszerű desszertet. A végeredmény zseniális, próbálják ki – olvasható a biztatás a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK:

A rebarbararaguhoz: 5 db rebarbaraszár, 10 dkg vaj, 20 dkg barna cukor, 1 csipet só

A tésztához: 3 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 ek vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 dl tej, 1,5 dl tejföl, 1 csipet só

A formához: vaj

ELKÉSZÍTÉS:

  • A rebarbarát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  • Ezután pedig a vajjal és a cukorral 5-6 percig karamellizáljuk erős lángon, a végén pedig megsózzuk.
  • A tésztához a tojásokat egészben felverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a tejföl, a sót és csomómentesre keverjük.
  • A formát kivajazzuk és a tésztát beleöntjük, majd a rebarbarás szósz 2/3-át egyenletesen szétszórjuk a felületén.
  • 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, majd a maradék rebarbara raguval fogyasztjuk.
  • Nézze meg a videót is a rebarbarás süti elkészítéséről!

    Korábbi cikkünkben a Péksuli szabival újabb részében videóban mutattuk meg, hogyan készül a legfinomabb foszlós fonott kalács. Méghozzá egy meggyes, lime-os ricottatöltelékes, a tetején mandulaforgáccsal hintett verzió készült.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.