Mit csináljunk a meggyel és a málnával, a nincs időnk befőzni?

Itt a málna és a meggy szezonja, ilyenkor sokan belevágnak a lekvárfőzésbe. Ha nincs időnk a projektre, másképp is felhasználhatjuk őket.

null

Hűsítő jégkocka gyümölccsel

Ribizliszemeket, málnát és kimagozott meggyet tegyél a jégkockatartó mélyedéseibe, és öntsd fel vízzel vagy málnaszörppel! Ha megdermedt, zacskóban tárolhatod a fagyasztóban. Finom és mutatós dekoráció koktélba, de gyümölcslébe vagy teába is tehetsz belőle egy-két kockával.

Máris kész a finom málnaecet

E különlegesen finom aromájú ízesítőt könnyen elkészítheted házilag is. Villával nyomkodj szét 30 dkg málnát, és a levével együtt tedd befőttesüvegbe! Öntsd fel 4 dl gyümölcsecettel és 5 dl világos balzsamecettel! Zárd le az üveget, és érleld 2 hétig! Kávéfilteren keresztül szűrd le, és öntsd át mutatós üvegbe! Egy liter ecet lesz belőle.

Ízletes nyári csodák
Fotó: unsplash

A fagyasztóban is eláll

Gyakori probléma, hogy nehéz szétválasztani egymástól a fagyott gyümölcsöket. Mielőtt a fagyasztóba tennéd, mosd meg mindet, a meggyet szárazd le és magozd ki, majd tálcára rakva helyezd a mélyhűtőbe – így nem ragadnak össze a szemek. Miután megdermedt, adagokra osztva csomagold zacskókba! Ezzel a módszerrel körülbelül 10 hónapig eláll.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.