Tényleg ne együnk kenyeret, ha diétázunk?

Ha diétázunk, milyen szénhidrátot ehetünk, naponta hányszor és mivel helyettesíthetjük, ha szükséges?

null

– Nemrég kezdtem el fogyókúrázni. Nagyon szeretném kihagyni a kenyeret az étrendemből, de sajnos nagyon szeretem. Milyet ehetek, naponta hányszor, és mivel helyettesíthetem, ha szükséges?

– Nem ajánlom a kenyér elhagyását, hiszen szereted, így fontos a számodra. Egyébként is: a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, péksütemények és tésztafélék a teljes gabonaszemet, így annak héját és a benne lévő rostokat, valamint értékes anyagokat is tartalmaznak, főként B1- és B2-vitamint, pantoténsavat, magnéziumot, cinket, mangánt, krómot, valamint szelént.

A teljes kiőrlésű pékárukban található rostok csökkentik a szervezet inzulinigényét és a vérzsír szintjét
Fotó: PEXELS

A teljes kiőrlésű pékárukban található rostok csökkentik a szervezet inzulinigényét és a vérzsír szintjét, emellett segítenek a bélrendszer karbantartásában, valamint a jóllakottságérzés kialakulásában.

Lehetőség szerint napi 2-3 alkalommal iktass be az étrendedbe, legalább 1-1 szelet kenyérfélét vagy 1-1 db magos péksüteményt!

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.