Ezektől a húsfajtáktól fiatalabbnak érezhetjük magunkat

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat.

null

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. A Mindmegette.hu összegyűjtött hát néhány húsfajtát, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.

Bárány az egészséges szívért és szemért

A bárányhúsnak magas a fehérjetartalma, amely fontos szerepet játszik az öregedő sejtek regenerálódásában. Gazdag B-vitamin forrás, többek között B12-vitamint találunk benne, amely az egészséges szív szempontjából fontos. A bárányban található szelén megvédi a szemet a betegségektől, a szívet az izomkárosodástól. A bárány egyben kénforrás is, segít az erős haj és köröm megőrzésében.

A hering fontos öregedésgátló étel

Magas omega-3-zsírsav-tartalmának köszönhetően a hering rendkívül hatékony gyulladásgátó, így megelőzi és enyhíti a gyulladásos tüneteket, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, megóvja az emlékezőtehetséget. A fehérjében gazdag élelmiszer tartalmaz még sok vitamint – zsírban oldódó A-, D- és E-vitamint, valamint vízben oldódó B-vitaminokat.

A bárányhúsnak magas a fehérjetartalma, amely fontos szerepet játszik az öregedő sejtek regenerálódásában
Fotó: Pixabay

A csirke megelőzi a ráncok kialakulását

A csirke remek fehérjeforrás, így hozzájárul a szervezet sejtjeinek növekedéséhez és regenerálódásához, és ha levesszük a bőrét, a zsírtartalma is csekély. A nagy szeléntartalomnak köszönhetően megelőzi a ráncok kialakulását és segít megőrizni a ragyogó hajat. A csirke tartalmaz még vasat és cinket, amelyekkel az energiaszintet növeli és az immunrendszert erősíti. A csirkemell elsősorban B6-vitaminban gazdag, amely megvédi a szívet.

A marhahús növeli az oxigénszintet a vérben

A marhahús remek proteinforrás, nagy a B-vitamin-tartalma is, többek között a B12-vitaminé, amely megakadályozza a kimerültséget és a memória elvesztését. Gazdag vasban, amely a vérszegénységet és a korai hajhullást tartja távol. A szabadon tartott, fűvel táplált marha húsa remek forrésa a konjugált linolénsavnak; e szírsavról kimutatták, hogy elősígíti a fogyást. A marhahúsban található még kén, amelyre a szervezetnek a fiatalos haj és köröm megőrzéséhez van szükség.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Egészséges kontra káros zsírok: ezekre van szüksége a testnek

Az egészséges, magas zsírtartalmú élelmiszerek azon túl, hogy felhasználásukkal ízletesebb és finomabb ételeket készíthetünk, energiával és olyan értékes tápanyagokkal is ellátják a szervezetünket, mint a rostok, a fehérjék, illetve a különböző vitaminok és ásványi anyagok – írja a Mindmegette.hu.

A jó, a rossz és a csúf

A különböző zsirdékfajtákat alapvetően az egészséges és az egészségtelen kategóriába szoktuk besorolni. Ám a helyzet azért ennél egy picit bonyolultabb!

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.