7 nyomós érv, miért ne dobjuk ki a tökmagot

Az őszben az egyik legjobb dolog a sütőtök. A tökmagot sem érdemes kidobni, eláruljuk, hogy miért!

null
Fotó: Mindmegette
  1.  Vitaminokban gazdag!
    E-, F-, B1-, B2-, B6-, D-vitamin-tartalma miatt a tökmag gyulladásgátló hatású, ezáltal erősíti az immunrendszert. 
     
  2. Antioxidánsokat tartalmaz
    A tökmag szelént és Koenzim-Q-t tartalmaz, amelyek a szervezetünkben lassítják az öregedési folyamatokat, mivel megkötik a szabadgyököket.
     
  3. Férfiaknak ajánlott!
    A tökmagban lévő delta-7 fito-szterol antibakteriális és vizelethajtó hatása miatt segíti a húgyutak átmosását, fertőtlenítését. Jótékonyan hat a prosztata működésére.
     
  4. Védi az érfalakat
    A koleszterinre szüksége van a szervezetünknek a sejtfalak felépítéséhez. A tökben lévő telítetlen zsírsavak óvnak az érelmeszesedéstől, sőt, a tökmagolajnak infarktus megelőző hatása is ismert.
     
  5.  Vérszegényeknek is fogyasszák!
    Nátrium, kalcium, szelén, vas, cink és magnézium tartalma miatt vérszegényre is remek gyógyír a tökmag, ahogy rendszeres fogyasztásával a csontritkulás is megelőzhető.
     
  6.  Segíti a sebgyógyulást!
    A tökmagból készített olaj a magas E-vitamin tartalma miatt segíti és gyorsítja a sebek gyógyulását.
     
  7.  A székrekedés ellenszere
    A tökmag olajtartalma és magas rosttartalma miatt hatásos székrekedés ellen is!

    A teljes cikket ITT olvashatja tovább.


Borítókép: Mindmegette
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.