Gyömbérsör, kecskesajt és végtelen olívaföldek - irány Korfu!

Buja, zöld természet, festői öblök és érdekes fűszereken alapuló konyha: nem csoda, hogy már az osztrák királyné, Sissi is szívesen tartózkodott itt.

null

Korfu konyhája a paraszti hagyományokra épül. Itt aztán tényleg kiadós ételek kerülnek az asztalra, mindenekelőtt a hússal, hallal vagy gyakran kecskesajttal kombinált hazai zöldségek.

Fotó: FLICKR

A sziget specialitása a bourdéto, a pikáns paradicsomos, paprikás szószos tőkehal, valamint a sofrito,a fehérborban párolt, fokhagymás marha- vagy borjúhús; illetve a tzitzimbyra nevű alkoholmentes gyömbérsör, amit csak itt, Korfun főznek.

Az étkezés végét mindig a kávé jelenti, amelyhez feltétlenül hozzátartozik az ánizslikőr, vagyis az ouzo is, amit magában vagy vízzel hígítva isznak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.