Elkészítés:
- A zsírt, a lisztet, a tejfölt, egy tojást, a sót és a sajt felét egy tálba tesszük.
- Belemorzsoljuk az élesztőt majd a hozzávalókat összegyúrjuk.
- A tésztát ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagságúra, majd a tetejét megkenjük egy felvert tojással.
- A nyújtott tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyik részből sajtos pogácsát készítünk, a másikból sajtos-köményes rudacskákat.
- A tészta egyik felét pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a pogácsák tetejére egy-egy csipet sajtot teszünk.
- A tészta második felét éles késsel feldaraboljuk rudacska formákra.
- A formákat is a tepsibe tesszük, tetejükre sajtot és köménymagot teszünk.
- Előmelegített sütőbe tesszük és kb 15 perc alatt takarék lángon szép barnára sütjük.
A teljes receptet ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette