Sós sütemények, amik zsír hozzáadásával készülnek

A tészta egyik felét pogácsa szaggatóval kiszaggathatjuk, míg a másikat rúd formára darabolhatjuk.

null

Elkészítés:

  1. A zsírt, a lisztet, a tejfölt, egy tojást, a sót és a sajt felét egy tálba tesszük.
  2. Belemorzsoljuk az élesztőt majd a hozzávalókat összegyúrjuk.
  3. A tésztát ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagságúra, majd a tetejét megkenjük egy felvert tojással.
  4. A nyújtott tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyik részből sajtos pogácsát készítünk, a másikból sajtos-köményes rudacskákat.
  5. A tészta egyik felét pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a pogácsák tetejére egy-egy csipet sajtot teszünk.
  6. A tészta második felét éles késsel feldaraboljuk rudacska formákra.
  7. A formákat is a tepsibe tesszük, tetejükre sajtot és köménymagot teszünk.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük és kb 15 perc alatt takarék lángon szép barnára sütjük. 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.