Tejmentes palacsinta, az érzékenyebb édesszájúaknak

Megkeressük a kedvenc lekvárunkat, vagy a csokis mogyorókrémünket, és jó étvággyal már fogyaszthatjuk is.

null

Elkészítés:

  1. Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk.
  2. Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!
  3. Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben. Vigyázzunk, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyjuk kicsit fakóra, mert kiszáradhat!
  4. Ha az egyik fele megsült, megfordítjuk, és kb. még fél percig sütjük.
  5. Megkeressük a kedvenc lekvárunkat, vagy a csokis mogyorókrémünket, megtöltjük , és jó étvággyal elfogyasztjuk!

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.