Elkészítés:
- Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk.
- Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben. Vigyázzunk, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyjuk kicsit fakóra, mert kiszáradhat!
- Ha az egyik fele megsült, megfordítjuk, és kb. még fél percig sütjük.
- Megkeressük a kedvenc lekvárunkat, vagy a csokis mogyorókrémünket, megtöltjük , és jó étvággyal elfogyasztjuk!
A teljes receptet ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette