Elkészítés:
1. Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd étolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 db palacsintát sütünk a szokásos módon.
2. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
3. Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük (nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás!). Végül rummal ízesítjük.
4. Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután feltekerjük vagy félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Forró csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Gundel palacsinta (Fotó: Mindmegette)