Napi praktika: így nem lesz olajos a sült krumpli

Ha imádja a sült krumplit és azt szeretné, hogy tökéletesen finom legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

null

A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket a kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztak egy tippet, hogy lesz igazán finom, zsírmentes a sült krumpli.

 

Ha imádja a sült krumplit – akár rántott vagy sült húsok mellé köretként, vagy akár önmagában is – és azt szeretné, hogy tökéletesen finom legyen, ne pedig olajos, akkor mutatunk egy szuper trükköt – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

TIPP: A sült burgonya nem lesz zsíros, ha a sütésnél az olajba egy evőkanál ecetet teszünk. Ráadásul így a krumpli ízesebb is lesz, mivel az ecet miatt nem távoznak el a pektinek sütés közben. (A pektin egyfajta növényi rost, mely a zöldségek és gyümölcsök sejtjeinek fontos alkotóeleme).

 

3 TANÁCS A TÖKÉLETES SÜLT KRUMPLIHOZ:

  1. Válasszunk jó minőségű burgonyát: A jó minőségű, jó ízű burgonya az alapja annak, hogy a végeredmény is valóban finom legyen. Érdemes több változatot kipróbálni és ragaszkodni ahhoz, ami bevált, ami ízlik.
  2. Mossuk meg: A burgonyát sütés előtt megpucoljuk, majd megmossuk. Érdemes bő, hideg vízben legalább öt percig mosni, hogy a keményítőt eltávolítsuk róla.
  3. Főzzük elő: Gyöngyöző, enyhén sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg a krumplit sütés előtt. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Ha kész, tegyük rácsra a burgonyákat, vagy száraz konyharuhára, hagyjuk megszáradni és kihűlni. Csak ezután kezdjük a sütést!

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.