ELKÉSZÍTÉS
- A csúsztatott palacsintához a pudingot a csomagoláson szereplő leírásnak megfelelően elkészítjük a tejjel és a cukorral.
- A palacsintatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat egy nagyobb keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Keverni kezdjük, majd részletenként hozzákeverjük a tejet és a vizet. Csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezzel is alaposan elkeverjük.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és részletenként hozzáadjuk a sárgájás alaphoz. Nem kell teljesen simára keverni, akkor jó, ha maradnak apróbb fehérjerögök. Közepesen sűrű palacsintatésztát kell kapunk.
- A palacsintasütőt nagy lángon melegíteni kezdjük, és egy csepp olajat eloszlatunk a sütőfelületen. Ezt a műveletet egyszer kell elvégezni, nem kell palacsintánként olajozni. A tésztamasszából kanalazunk a serpenyőbe, szépen eloszlatjuk, és lejjebb vesszük a lángot. A palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg. Akkor jó, ha kis lyukacsok jelennek meg a felületén, és megszilárdul a felső része is. Az összes palacsintát ennek megfelelően sütjük meg.
- Következhet az összeállítás, az első palacsintára lekvárt kenünk, erre jöhet a cukrozott dió, majd a vaníliapuding, végül a cukrozott kakaópor, és az egészet befedjük egy újabb palacsintával. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az utolsó palacsintához érünk. A tetejét baracklekvárral és durvára vágott dióval díszítjük, és a csúsztatott palacsintát tálalásig a hűtőbe tesszük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A CSÚSZTATOTT PALACSINTA!
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Csúsztatott palacsinta (Fotó: Mindmegette.hu)