Selymesen édes: tejszínes őszibarack-krémleves

Egy igazi nyári levest ajánlunk az édes ízek kedvelőinek figyelmébe, amely egyben desszert is.

null

A tejszínes őszibarack-krémleves elkészítéséhez a barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez – kezdi a receptismertetését a mindmegette.hu. 

A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy fazékba tesszük, és kevés vízben a cukrokkal és a fahéjrúddal felfőzzük. 

A tűzről félrehúzva leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük a tejszínnel

A tűzre visszahelyezzük az edényt, ízesítjük még mézzel, és behabarjuk a gyümölcslevest. 

Mivel elsősorban hidegen az igazi, érdemes néhány órára hűtőszekrénybe tenni, majd utána felkockázott barackkal és tejszínhabbal tálaljuk.

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu/shutterstock)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.