Így hámozzuk meg és daraboljuk fel az őszibarackot – lépésről lépésre

Nem szeretjük, mert macerás, ragacsos lesz a kezünk, pedig ha ismerjük a trükköt, gyorsan és szépen meg lehet hámozni az őszibarackot és könnyedén eltávolíthatjuk a magot is. Mutatjuk, hogyan!

null

Az őszibarack héja biztonsággal fogyasztható. A lédús, friss barackot kézből enni igazi élvezet, így legtöbbször nem is bajlódunk a hámozással: elég, ha alaposan megmossuk fogyasztás előtt. Ha viszont pépesítjük, gyerekeknek adjuk vagy befőttet készítünk, jobb, ha megszabadulunk a héjától.

1. LÉPÉS: ÁZTATÁS

Helyezzük az illatos, érett őszibarackot forrásban lévő vízbe 10-20 másodpercre, vagy amíg a héja fel nem hasad.

2. LÉPÉS: HŰTÉS

Szűrőkanállal vegyük ki a barackokat, majd tegyük azonnal jeges fürdőbe, hogy az őszibarack lehűljön.

3. LÉPÉS: HÁMOZÁS

Kis vágókéssel, vagy akár két ujjal megfogva is könnyen lejön a barack héja. Ha néhány helyen hozzátapad a húshoz, tegyük vissza a gyümölcsöt a forró vízbe néhány másodpercre.

Ez a módszer (a blansírozás) más csonthéjas gyümölcsök, például a szilva, a nektarin vagy a sárgabarack hámozását is megkönnyíti.

 

HOGYAN MAGOZZUK KI AZ ŐSZIBARACKOT?

1. LÉPÉS:

Vágjuk félbe az őszibarackot a bemélyedés vonalát követve!

2. LÉPÉS:

Csavarjuk el a két részét ellentétes irányba! Egy éles késsel lazítsuk meg a húst a mag körül majd egyszerűen vegyük ki.

3. LÉPÉS:

Ha nem fogyasztjuk el azonnal a barackot, locsoljuk meg citromlével, hogy elkerüljük az elszíneződést.

A cobbler könnyedén elkészítő és jól variálható sütemény. Ha még nem kóstolták, itt az idő, hogy elkészítsünk egy igazi nyárbúcsúztató finomságot és kipróbáljuk a hámozást és a magozást.

A cobbler receptje IDE KATTINTVA olvasható.

Borítókép: őszibarackos cobbler (Fotó: Shutterstock)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.