A húst és a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük, a káposztát pedig átmossuk és átvágjuk néhányszor – kezdi arecept ismertetését a mindmegette.hu.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, aztán hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a felkockázott lapockát is.
Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, hozzáadjuk a babérlevelet majd addig főzzük lassú tűzön, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levét meleg vízzel pótolhatjuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát is, és további 20 percig együtt pároljuk.
Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
A hozzávalók:
75 dkg sertéslapocka
35 dkg savanyú káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg füstölt kenyérszalonna
4 gerezd fokhagyma
só
bors
csípős pirospaprika
csemege paprika
2 db babérlevél (ízlés szerint)
tálaláshoz kenyér, illetve tejföl
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)