A klasszikus toros káposzta

Egy igazi magyaros étel, ami különlegesen finom.

null

A húst és a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük, a káposztát pedig átmossuk és átvágjuk néhányszor – kezdi  arecept ismertetését a mindmegette.hu. 

A szalonnát zsírjára pirítjuk, aztán hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a felkockázott lapockát is.

Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, hozzáadjuk a babérlevelet majd addig főzzük lassú tűzön, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levét meleg vízzel pótolhatjuk.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát is, és további 20 percig együtt pároljuk.

Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk. 

A hozzávalók: 

75 dkg sertéslapocka
35 dkg savanyú káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg füstölt kenyérszalonna
4 gerezd fokhagyma

bors
csípős pirospaprika
csemege paprika
2 db babérlevél (ízlés szerint)
tálaláshoz kenyér, illetve tejföl

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.