Szezámos-parmezános burgonyagolyók

Köretnek és önmagában is kitűnő választás.

null

A szezámos-parmezános burgonyagolyók elkészítéséhez a meghámozott burgonyát felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük és burgonyanyomón áttörjük. 

Ha a burgonya kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható keményebb masszát kapjunk. A burgonyás masszából diónyi golyókat formázunk, és az enyhén felvert tojásba, majd szezámmagba forgatjuk. Forró, bő olajban aranyszínűre sütjük – ismertette a mindmegette.hu.

Borítókép: illuszttráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.