Miért kell beolajozni a sajtreszelőt?

A Mindmegette szerint minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel!

null

Biztosan mindenki életét megkeserítette már a sajtreszelés, függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb adagot szerettünk volna gyorsan felaprítani.

Egyrészt annyi ragad a reszelőre, hogy végül már fogalmad sincs, mennyi sajtot reszeltél le, másrészt az apró sajtdarabok előszeretettel bújnak meg a reszelő rejtett kis zugaiba, réseibe, megnehezítve a mosogatást – olvasható a Mindmegette cikkében.

Egy ötletes megoldással többé nem lesz gond a sajtreszelés.

Nem kell hozzá más, csak kevés olívaolaj: fújja be olaj spray-vel vagy kenje át olívaolajos ecsettel a reszelő mindkét oldalát, és a sajt könnyedén átpotyog a lyukakon! 

Mi a helyzet a boltokban kapható reszelt sajtokkal?

A frissen reszelt sajt jó alternatívája lehet a zacskós kiszerelésben kapható reszelt sajt.

Ezek a sajtok nem feltétlenül rosszak, de az biztos, hogy nem olyan friss és zamatos az ízük, mint amit a felhasználás előtt aprítunk fel.

A legtöbb csomagolt reszelt sajt tartósítószereket, például porított cellulózt, burgonyakeményítőt és natamycint (penészgombák elleni szer) tartalmaz.

Bár ezek egyike sem ártalmas az egészségre, ha odafigyel arra, mi kerül a tányérra, és hisz a tiszta étkezés fontosságában, jobban jár, ha elkerüli az ilyen élelmiszereket.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.