A legjobb köret a németek ikonikus ételéhez

A nürnbergi grillkolbászt mindenki ismeri, akinek ráadásul Bajorországban volt szerencséje megkóstólni, az tudja, hogy mennyire egyedi íze van a finomságnak. Egy kis mustár és kenyér illik hozzá, de a legjobb, ha káposztasaláta is dukál mellé, ez utóbbihoz javaslunk most egy nagyszerű receptet.

null

A fejes káposztát a külső levelek és a torzsa eltávolítása után vékony csíkokra metéljük vagy legyaluljuk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott hagymát. 

Megöntözzük az ecettel és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatva állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat – ecsetelte a mindmegette.hu. 

Közben a csíkokra vágott vagy legyalult lila káposztát megöntözzük a lehetőleg frissen facsart narancslével és a borecettel. 

Sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük, és ezt is állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat. 

A kétféle salátát szükség szerint megfűszerezzük, majd röviddel fogyasztás előtt lazán összeforgatjuk. A grillkolbászt aranybarnára sütjük, és a salátával együtt tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 1db káposzta
  • 1fej hagyma
  • 4ek ecet
  • 3ek olaj
  • bors
  • 30dkg lila káposzta
  • 0.5dl narancslé
  • 2ek vörösborecet
  • 30dkg grillkolbász
  • cukor

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.