A fejes káposztát a külső levelek és a torzsa eltávolítása után vékony csíkokra metéljük vagy legyaluljuk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott hagymát.
Megöntözzük az ecettel és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatva állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat – ecsetelte a mindmegette.hu.
Közben a csíkokra vágott vagy legyalult lila káposztát megöntözzük a lehetőleg frissen facsart narancslével és a borecettel.
Sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük, és ezt is állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat.
A kétféle salátát szükség szerint megfűszerezzük, majd röviddel fogyasztás előtt lazán összeforgatjuk. A grillkolbászt aranybarnára sütjük, és a salátával együtt tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
- 1db káposzta
- 1fej hagyma
- 4ek ecet
- 3ek olaj
- só
- bors
- 30dkg lila káposzta
- 0.5dl narancslé
- 2ek vörösborecet
- 30dkg grillkolbász
- cukor
Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)