Az édesburgonya krémleves elkészítéséhez egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is.
Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, és felöntjük a zöldségalaplével.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc).
A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest – javasolta a mindmegette.hu.
Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk. A krémlevest forrón tálaljuk a fűszeres gesztenyével.
HOZZÁVALÓK
3ek olívaolaj
1fej vöröshagyma
só
1tk őrölt kurkuma
1db fahéj
1db babérlevél
50dkg édesburgonya
6dl zöldségalaplé
3ek olívaolaj
15dkg előfőzött gesztenye
1csip őrölt csili
1csip frissen őrölt bors
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)