Édesburgonya krémleves pirított gesztenyével

Az édesburgonya egyik viszonylag ritkán alkalmazott, de annál finomabb felhasználási módja.

null

Az édesburgonya krémleves elkészítéséhez egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is. 

Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, és felöntjük a zöldségalaplével. 

Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). 

A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest – javasolta a mindmegette.hu.

Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk. A krémlevest forrón tálaljuk a fűszeres gesztenyével.

HOZZÁVALÓK


 

3ek olívaolaj 


 

1fej vöröshagyma 


 

só 


 

1tk őrölt kurkuma 


 

1db fahéj 


 

1db babérlevél 


 

50dkg édesburgonya 


 

6dl zöldségalaplé 


 

3ek olívaolaj 


 

15dkg előfőzött gesztenye 


 

1csip őrölt csili 


 

1csip frissen őrölt bors

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.