A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást.
A szeletekre vágott fokhagymát egy serpenyőben nagyjából 2 perc alatt olivaolajon megpirítjuk.
A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, majd ráöntjük a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, felöntjük a passzírozott paradicsommal is. Elkeverjük, 3-4 percig forraljuk.
A paradicsomos alaphoz öntjük a tészta félretett főzővizét, majd miután újra felforrt a szósz, beletesszük a kifőtt tésztát is – olvasható a jótanács a Mindmegette.hu oldalán.
Meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal, aztán alaposan összekeverjük a tonhalas alappal. Végül elzárjuk a gázt, tálalásnál pedig ízlés szerint megszórjuk egy kevés parmezánnal.
Hozzávalók:
- 40dkgtonhalkonzerv
- 30dkgspagetti tészta
- só
- bors
- 4gerezdfokhagyma
- 3ekolívaolaj
- 20dkgparadicsompüré
- 2mkszárított oregánó
- parmezán a szóráshoz
Borítókép: ilusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)