A sonkás-borsós tészta elkészítéséhez a tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, néhányat keverünk rajta, majd hozzáöntjük a kockákra vagy csíkokra vágott sonkát. Jól összepirítjuk, majd beletesszük zöldborsó is – ismertette a receptet a Mindmegette.hu.
Néhány perc után felöntjük a tejszínnel, és a liszttel csomómentesre kikevert tejjel, és összeforraljuk, hogy egy sűrűbb ragut kapjunk.
Fűszerezzük sóval, borssal. A tésztát a szósszal összekeverjük, a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sonka
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 2.5 dl zsírosabb főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 ek búzaliszt
- só
- bors
Borítókép: illusztráció (Forrás Mindmegette.hu)