A hagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Felforrósítjuk a vajat és az olajat. Hozzáadjuk a hagymakarikákat, és kb. 30 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük.
Meghintjük a liszttel, elkeverjük. Hozzáöntjük a bort, és pár percig nagy lángon forraljuk. Hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk és borsozzuk, ízesítjük 1 db leöblített kakukkfűág lecsipkedett leveleivel, majd kis lángon 20 percig főzzük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, a sajtot finomra reszeljük – ajánlotta a Mindmegette.hu.
A kész levest hőálló tálkákba kimérjük, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és ízlés szerint kissé megpirul. A maradék kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.
Hozzávalók
- 5 fej vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- 1 ek finomliszt
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1l marhahúsleves-alaplé
- só
- frissen őrölt bors
- 5 ág kakukkfű
- 4 szelet bagett
- 9 dkg kemény sajt
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)