Franciás ínyencség: hagymaleves sajtos piritóssal

Nagyon könnyű elkészíteni, és roppant ízletes fogás.

null

A hagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Felforrósítjuk a vajat és az olajat. Hozzáadjuk a hagymakarikákat, és kb. 30 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. 

Meghintjük a liszttel, elkeverjük. Hozzáöntjük a bort, és pár percig nagy lángon forraljuk. Hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk és borsozzuk, ízesítjük 1 db leöblített kakukkfűág lecsipkedett leveleivel, majd kis lángon 20 percig főzzük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, a sajtot finomra reszeljük – ajánlotta a Mindmegette.hu. 

A kész levest hőálló tálkákba kimérjük, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és ízlés szerint kissé megpirul. A maradék kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.

 

Hozzávalók

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.