Hagyományos tojásos lecsó

Kezdésnek a tojásos lecsóhoz egy lábasban, közepes lángon zsiradékot hevítünk.

null

Beletesszük a meghámozott, félfőre vágott vöröshagymát, sózzuk, és hagyjuk kicsit összeesni. Közben a paprikát kimagozzuk, felszeleteljük, és 2-3 centis darabokra vágjuk – ajánlotta a Mindmegette.hu. 

Ha a hagyma kicsit megpuhult, hozzáadjuk a paprikát, ismét sózzuk, és alacsony lángon, lefedve pároljuk nagyjából 10 percig. Ha a paprika kissé megpuhult, fűszerezzük jó minőségű pirospaprikával, alaposan elkeverjük

A paradicsomokat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a paprikás alaphoz, és tovább főzzük, amíg a paradicsom megpuhul és kicsit szétfő. Egy keverőtálba törjük a tojásokat, felverjük, és a lecsóhoz öntjük. Amint a tojás kicsit összeállt, el is készült a lecsó.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.