Az uborkát megmossuk és szárazra töröljük, majd a reszelő durva oldalán lereszeljük. (Az uborkát egyébként meg is hámozhatjuk reszelés előtt, ez igazából már csak ízlés kérdése.)
Az összezúzott fokhagymát jól összekeverjük a görög joghurttal, majd pár csepp citromlével ízesítjük. Ha lehet, frissen facsarjuk rá.
Ezután nincs más dolgunk, mint hozzáadni a lecsepegtetett uborkát a joghurthoz, és ízlés szerint megborsozni, majd jól elkeverni – ajánlotta a Mindmegette.hu.
Húsok mellé tálalva kiváló saláta, köret lehet. Pici olívaolajjal meglocsolva kínáljuk. Természetesen a tzatziki tökéletesen illik gyros mellé is.
HOZZÁVALÓK
- 1 db kígyóuborka
- só
- 40 dk gnatúr görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom
- bors
- olívaolaj