A gyümölcsökből félreteszünk néhány szemet a díszítéshez, a többihez hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, a citrom levét, reszelt héját és egy csipet sót. Felöntjük vízzel, és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett, nagyjából 10-15 perc alatt besűrítjük. Tálalásig félretesszük – javasolta a Mindmegette.hu.
A vaníliás mandulaitalhoz hozzáadjuk a beáztatott, majd leszűrt tápiókagyöngyöt, édesítjük 4 evőkanál cukorral, fűszerezzük vaníliával, végül hozzáadunk egy csipet sót, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5-10 perc alatt sűrűre főzzük. Az elkészült tápiókapudingot poharakba vagy pudingformákba kanalazzuk, a tetején szépen eloszlatjuk a sűrű gyümölcsragut. A félretett gyümölcsökkel díszítjük. A kész desszertet fogyasztásig – de minimum 2 órát – hűtőben tároljuk.
Hozzávalók
- 20 dkg tápiókagyöngy
- 1 liter vaníliás mandulaital
- 8 ek cukor
- 40 dkg erdei gyümölcs
- 0.5 db citrom
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 2 csip só
- 1 dl víz