Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel

Kezdésként a tápiókagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk minimum 30 percre.

null

A gyümölcsökből félreteszünk néhány szemet a díszítéshez, a többihez hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, a citrom levét, reszelt héját és egy csipet sót. Felöntjük vízzel, és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett, nagyjából 10-15 perc alatt besűrítjük. Tálalásig félretesszük – javasolta a Mindmegette.hu. 

A vaníliás mandulaitalhoz hozzáadjuk a beáztatott, majd leszűrt tápiókagyöngyöt, édesítjük 4 evőkanál cukorral, fűszerezzük vaníliával, végül hozzáadunk egy csipet sót, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5-10 perc alatt sűrűre főzzük. Az elkészült tápiókapudingot poharakba vagy pudingformákba kanalazzuk, a tetején szépen eloszlatjuk a sűrű gyümölcsragut. A félretett gyümölcsökkel díszítjük. A kész desszertet fogyasztásig – de minimum 2 órát – hűtőben tároljuk.

Hozzávalók


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.