Ezt a receptet most mentse el: így készül az eredeti Gundel-palacsinta

A Gundel palacsinta nemcsak hazánkban, hanem világszerte ismert desszert, és bizony túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy igazi ízbomba. A palacsintába töltött rumos diókrém és a selymes csokoládéöntet tökéletesen kiegészíti egymást.

null

És akkor még a diós töltelékben található rumot, mazsolát és narancshéjat nem is említettük, pedig ezek a hozzávalók teszik igazán aromássá ezt az ellenállhatatlanul finom édességet. A Mindmegette.hu osztotta meg olvasóival a Vidék íze magazin kiváló receptjét, amely alapján könnyed munka lesz elkészíteni a klasszikus Gundel palacsintát.

 

Hozzávalók:

  • 12 normál palacsinta
  • 5 dkg vaj a pirításhoz

A töltelékhez:

  • 1,5 dl rum
  • 4 dkg mazsola
  • 2 dkg cukrozott narancshéj
  • 18 dkg dió
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • őrölt fahéj

A csokoládémártáshoz:

  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1,5 dkg liszt
  • fél dl tej

Elkészítés:

Előző nap rumba áztatjuk a mazsolát és a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat.

Másnap ledaráljuk a diót (nem túl finomra és nem túl durvára). A tejszínt felforraljuk, hozzátesszük a diót, a cukrot, a fahéjat, a leszűrt mazsolát meg a narancshéjat, és 1-2 percig főzzük, hogy kenhető pépet kapjunk (ha szükséges, pici tejet adhatunk hozzá). 

Ha kihűlt, hozzákeverjük a rum felét is. A palacsintákat megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, melegen tartjuk.

A mártáshoz felforraljuk a tejet a 3 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A csokit gőz felett megolvasztjuk. 

A tejszínből habot verünk. A tojássárgájákat kikeverjük 8 dkg cukorral, a kakaóporral, a liszttel és a pici hideg tejjel. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük vékony sugárban a forró tejet. Gőz felett besűrítjük, majd levesszük és kevergetve kihűtjük, ezután beleforgatjuk a felolvasztott csokit, a tejszínhabot és a maradék rumot. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a megtöltött palacsinták mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tűzálló tálra fektetjük, a felét meglocsoljuk a mártással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.