Hivatali visszaélés miatt szerelték le a rendőrnőt

Hivatali visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd leszereltek egy rendőrnőt Salgótarjánban.

WA
2012. 02. 18. 20:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az m1 szombat esti Híradójában elhangzott: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi és közbiztonsági razziát szervezett a múlt héten, de a titkos akció részletei kiszivárogtak, így többen, akiket érintett volna, elhagyták a várost. A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiderítette, hogy a készülő akcióról a kapitányság egyik munkatársa sms-ben értesítette testvérét, ő pedig ezután tájékoztatta ismerőseit is.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség összehangolt akciót szervezett, a rendőrnő és testvére telefonját is lefoglalták. A rendőrtisztet – telefonjának ellenőrzését követően ţ gyanúsítottként ki is hallgatták hivatali visszaélés bűntette miatt. A Híradó úgy tudja, hogy a rendőrnőt pénteken leszerelték.

Az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai szerint Magyarországon tavaly 54 százalékkal nőtt a felderített korrupciós bűncselekmények száma.

Ennek kapcsán Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: „úgy tűnik, mintha korruptabb lenne a társadalom, pedig nem erről van szó, hanem az addig rejtve maradt korrupciós cselekmények közül egyre több kerül felszínre, és egyre többek ellen jár el eredményesen a hatóság”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.