Autóval csapódott be a játszótérre, aztán elment ebédelni

Csak a véletlennek köszönhet, hogy nem okozott komolyabb balesetet a részeg sofőr.

MN
2017. 06. 15. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes sebességgel rontott be autójával egy férfi március 13-án Eger egyik játszóterére. Az ügy előzménye, hogy az egyébként részegen vezető sofőr korábban Andornaktálya felől tartott Eger irányába, és előzés közben – a kellő oldal távolságot be nem tartva – letörte egy másik autó visszapillantó tükrét.

A két sofőr megállt, és abban egyeztek meg, hogy a városban majd szereznek valahol egy baleset-bejelentő lapot – aztán a megbeszéltek szerint konvojban indultak Egerbe. A sérülést okozó vádlott azonban belvárosba érve meggondolta magát, és váratlanul gyorsítani kezdett. Egy jobb kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, és a kerítést átszakítva betört a játszótérre, kidöntve egy betonalapzatú padot is. A déli órákban éppen néptelen volt a tér, csak a szerencsének köszönhető, hogy a részeg férfi nem okozott akár tragikus balesetet.

Mintha mi sem történt volna, a sofőr ezután szemügyre vette összetört, defektes kocsiját, aztán nagyúri mozdulattal átadott egy névjegykártyát az időközben odaérkező, letört tükrű autósnak. A rongáló később kocsijával még elhajtott Felsőtárkányra, ahol megebédelt. A rendőrök is itt, az étteremben fogták el, az utólagos vérvizsgálati eredmény pedig bizonyította, hogy már vezetés közben is ittas volt.

A mezőkövesdi férfi ellen ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádhatóság pénzbüntetéssel sújtaná a vádlottat, valamint kéri, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a járművezetéstől, egyben kötelezze a bűnügyi költségek viselésére is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.