Börtönbe kell menniük a gyermeküket bántalmazó szülőknek

Leforrázta magát a kisfiú, de nem vitték orvoshoz, sérüléséről a családgondozót és a védőnőt sem értesítették.

MTI
2017. 06. 13. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barkaszi Attila közölte: a nő és a férfi 2013 júniusától élt élettársi kapcsolatban; 2014 januárjától együtt nevelték a kapcsolatukból született kislányukat. Akkoriban gondozásukba került a nő korábbi kapcsolatából született hároméves kisfia is, akit addig nevelőszülők gondoztak.

A vádlottak – tette hozzá a szóvivő – január végén több napon keresztül súlyosan megszegték a kisfiú gondozásából, neveléséből fakadó szülői kötelezettségeiket. A gyermeket többször bántalmazták és – a részben ebből, részben elesésből, illetve leforrázásból eredő – sérüléseinek ellátása érdekében nem vitték orvoshoz, a sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették.

Barkaszi Attila kiemelte, hogy a kisgyermek az egyik sérülése miatt közvetlen életveszélyes állapotban volt; a mentők kihűlve találták őt meg.

A szóvivő a hétfőn kihirdetett ítéletről szólva megjegyezte: a nő vonatkozásában elrendelték egy korábban kiszabott féléves fogházbüntetés végrehajtását is, valamint szülői felügyeleti jogát a sértett gyermek esetében megszüntették.

A nő enyhítésért, a férfi felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.