Czeglédy-ügy: újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Úgy vélik, fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye.

MN
2017. 06. 29. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett egy újabb gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére a Szombathelyről irányított iskolaszövetkezetekkel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás ügyében – közölte az ügyészség.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. köré épülő bűnszervezet 2013 és 2016 között munkaerő-közvetítő tevékenységgel összefüggésben az állami költségvetésnek mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott. A tájékoztatás szerint az eddig kilenc gyanúsított előzetes letartóztatása mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának Csongrád megyei vizsgálati osztálya előtt folyamatban levő nyomozásban újabb, a Human Operator Zrt. alkalmazásában álló gyanúsított őrizetbe vételét és gyanúsítottkénti kihallgatását foganatosította a nyomozóhatóság.

Csütörtökön a Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Human Operator Zrt. közvetlen működésében érintett és az iskolaszövetkezetek tevékenységét koordináló gyanúsított nő előzetes letartóztatásának elrendelése iránt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának. A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapos elrendelésére. Az indítványról a nyomozási bíró csütörtökön hoz döntést – olvasható a közleményben.

Czeglédy Csaba ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.