Előzetesben a túlszámlázó belvárosi vendéglátósok

A szórakozóhely személyzete gyanúsítottként szabadlábon védekezik.

MN
2017. 06. 13. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatásba került a belvárosi túlszámlázó vendéglátóhely két üzemeltetője – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványozta egy belvárosi szórakozóhely működtetőinek előzetes letartóztatásba helyezését, akiket még múlt hétvégén, vasárnap hajnalban vettek őrizetbe a vendéglátóhelyen – elsősorban külföldi vendégek sérelmére – elkövetett túlszámlázások megalapozott gyanúja miatt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nagyobb értékre, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanújával kihallgatott gyanúsítottakat az ügyészi indítvánnyal egyezően – az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek veszélye miatt – egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. A végzés a védelmi fellebbezések folytán nem jogerős. 

A vendéglátóhely személyzete – további tíz fő – gyanúsítottként szabadlábon védekezik.

 

Korábban megírtuk, egy Váci utcai pubban egy koreai férfinak a fogyasztását követően 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját, és egy pénzautomatához kísérték annak érdekében, hogy a „fogyasztás” összegét kifizesse. Ugyanezen a helyen hasonló módszerrel legalább tizenkilenc külföldi turistánál számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az adatok szerint az egyik vendég például 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.