Fertőzött sajt ütötte ki a kecskeméti rendőröket

Vádat emeltek a lajosmizsei gazda ellen, akinek fertőzött medvehagymás sajtja több rendőrt is megbetegített.

MN
2017. 06. 29. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kórházban ért véget a 2015-ös Szent György-nap egy kecskeméti rendőr számára, 11 társa pedig hányásos-hasmenéses tünetekkel küzdött a Bács-Kiskun megyei főkapitányságon tartott fogadás után.

Mint kiderült, a tömeges rosszullétet egy fertőzött tehéntejből készített medvehagymás sajt okozta, a sajtot készítő és forgalmazó lajosmizsei gazda ellen pedig eljárás indult.

A Kecskemét Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 37 éves férfi az előírásos havi két alkalom helyett csak egyszer végeztette a gazdaságában fejt nyers tehéntej laboratóriumi vizsgálatát – ezért csak megkésve tudta meg, hogy tehenei tőgygyulladástól szenvednek, és a tejük kórokozót hordoz.

A gazdát most gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják, az ügyészség pedig pénzbüntetéssel sújtaná az eset miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.