Kábítószert termesztett telkén egy mosonmagyaróvári férfi

A férfi 51 tő marihuánát nevelt fóliasátorban.

MN
2017. 06. 06. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást egy 37 éves mosonmagyaróvári férfival szemben, aki kábítószert termesztett a telkén – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrök 2016. szeptember 20-án tartottak házkutatást a 37 éves férfi mosonszentmiklósi telkén, ahol a hétvégi ház kertjében, illetve egy fóliasátorban összesen 51 tő kábítószergyanús növényt, a telekhez tartozó ingatlanban pedig nagyobb mennyiségű növényi törmeléket és a kábítószer termesztéséhez használható eszközöket foglaltak le. A kert 37 éves mosonmagyaróvári tulajdonosát a helyszínen elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A büntetőeljárás során kirendelt vegyész szakértői vélemény megállapította, hogy a lefoglalt 51 tő növény, valamint az összesen 5614,76 gramm nettó tömegű zöldesbarna színű növényi levélzet és ágvégződés kábítószernek minősül, és hatóanyagai meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte el a járási ügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.