Kőbányai garázsban rejtegetett holttestet egy budapesti férfi

M. Márk beismerte a rendőröknek a bűncselekmény elkövetését.

MN
2017. 06. 13. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az életvédelmi nyomozók őrizetbe vették azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint 2015 áprilisában megölte a nagyapját, annak holttestét pedig egy kőbányai garázsban rejtegette – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy férfi 2016 novemberében tett bejelentést arról, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. Elrendelték az idős férfi körözését, ám a körülmények az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak, így a BRFK Életvédelmi Osztálya az eltűnés tisztázása érdekében 2017 márciusában büntetőeljárást indított.

A rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy az Újbudán lakó időskorút a szomszédai 2015 tavaszán látták utoljára, azelőtt csak unokája, a budapesti M. Márk látogatta, aki időközben a többi családtagjával megszakította a kapcsolatot. A 25 éves férfi a nagyapja lakását az eltűnés után hamis aláírással ellátott adás-vételi szerződéssel eladta, és rendszeresen felvette a rokona nyugdíját.

A nyomozók 2017. június 9-én M. Márk Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták a férfi holttestét. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az idős ember bűncselekmény áldozata lett.

A fővárosi rendőrök M. Márkot hétfőn 19 óra 30 perckor emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ahol a nyomozóknak beismerte, hogy 2015 áprilisában ő ölte meg nagyapját, akinek a holttestét később elrejtette.

A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.