Több embert kimentettek a vízi rendőrök Siófoknál

Két esetben kellett segíteniük a vízben tartózkodóknak vasárnap.

MN
2017. 06. 12. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A siófoki vízi rendőröknek vasárnap két esetben is segíteniük kellett a vízben tartózkodóknak – írja a Police.hu.

A tájékoztatás szerint a délutáni órákban a siófoki Aranypart előtti vízi területen, a parttól 500 méterre a vízből integetve három fő kért segítséget, akik a mentést követően elmondták, hogy nagyon elfáradtak, és emiatt önerőből nem jutottak volna vissza a partra.  Az egyenruhások a bajbajutottakat a szolgálati gépjárműbe emelték, és a Plázs előtti területre vitték.

A kora esti órákban a siófoki nagy strand előtti vízi területen szolgálatot teljesítő vízi rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy a siófoki kikötővel szemben, a kikötőtől körülbelül 350 méterre négy SUP deszkával közlekedő személyből az egyik segítséget kérve integetett feléjük. A mentésre szorulók elmondták: annyira elfáradtak, hogy a saját erejükből már nem tudtak volna a partra evezni, ezért a vízi rendőrök a személyeket és a deszkákat is beemelték a szolgálati kisgéphajóba, majd egy kijelölt fürdőhelyre vitték őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.