Több mint 40 millió forintnyi kábítószert foglaltak le Veszprémben

Két magyar és két szerb férfi ellen folytatnak eljárást.

MN
2017. 06. 13. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi rendőrök két magyar és két szerb férfi ellen folytatnak eljárást kábítószer-kereskedelem miatt, akiktől több mint 40 millió forint utcai forgalmi értékű marihuánát foglaltak le – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 25 és 20 éves veszprémi férfit 2017. február 27-én közúti ellenőrzés során igazoltatták a városban, akiknél a gépkocsiban és F. Bence ruhájában összesen 410,1 gramm marihuánát találtak és foglaltak le. Mindkettőjüket előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételük mellett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek Cs. Zoltán előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt, F. Bence szabadlábon védekezik.

A nyomozás során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a lefoglalt kábítószert a két férfi egy szerb állampolgártól vásárolta. A rendőrök összehangolt akció során magyarországi tartózkodási helyén fogták el a 34 éves szerb A. Ivánt, akitől a lakásán, valamint a 29 éves T. Nikola által használt személygépkocsiban összesen 20 kilogramm marihuánát, 0,6 kilogramm kábítószernek látszó fehér port és több mint 1 millió forintot foglaltak le.

A két szerb állampolgárt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.