Bíróság elé áll a móri férfi, aki csatlakozni akart az Iszlám Államhoz

Védője közölte: a 25 éves fiatal mélységesen megbánta tettét.

MN
2017. 07. 17. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorcselekmény előkészületével vádol a Fejér Megyei Főügyészség egy móri fiatalembert, amiért be akart állni az Iszlám Államhoz. A 25 éves férfinak szep­temberben kell bíróság elé állnia – írja a Magyar Idők.

A lap Varga ­Noémi törvényszéki sajtószóvivőtől megtudta: az ítélkezési szünet utánra, szeptember 13-ra tűzte ki a Székesfehérvári Törvényszék az F. Viktor és társa ellen terrorcselekmény előkészülete miatt indult büntetőper első tárgyalási napját. A tanácsvezető bíró egyelőre egy tárgyalási napot tűzött ki, amelyen ismertetik a vádiratot és kihallgatják az eljárás két terheltjét.

A vád szerint 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu internetes portálon a vádlottak egymással üzeneteket váltottak, s ennek során F. Viktor felajánlotta társának, hogy tartson vele és csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorszervezethez. Az együttes kiutazás végül útlevél hiányában, illetve anyagi okokból meghiúsult, és csak a móri vádlott utazott ki még ugyanabban a hónapban, Törökországon át Szíria felé tartott – idézi fel a lap. A Magyar Idők információi szerint őt még török területen török titkosszolgálati tisztek elfogták, letartóztatták, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra.

A móri férfi kirendelt védője a Magyar Időkkel közölte, hogy F. Viktor mélységesen megbánta tettét, most azon vannak, hogy biztos külvilági hátteret teremtsenek számára, hogy indítványozhassák az előzetes letartóztatás megszüntetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.